Moulin Blues 2011, dag twee

Gisteren schreef ik over de overeenkomsten tussen Moulin Blues en bijvoorbeeld het iO pages festival. Maar er zijn ook verschillen.

Zoals bijvoorbeeld de gemiddelde alcohol consumptie. Op vrijdag begon het festival officieel om 5 uur en om 6 uur zag ik al mensen behoorlijk wankelend rond strompelen en zo rond 9 uur vielen ze al met bosjes. En op Zaterdag ging het nog sneller maar ik weet uit ervaring dat je op zo’n tweede dag maar twee of drie pilsjes nodig hebt om dezelfde staat van dronkenschap als van de avond en de nacht ervoor te bereiken.

Op het iO pages festival wordt heel weinig gedronken. Het kwam zelfs regelmatig voor dat als ik een drankje ging halen het personeel achter de bar stond te niksen.

Ook zijn er op Moulin Blues veel meer mensen die er vooral voor de sfeer en de gezelligheid komen en voor wie de muziek bijzaak is. Ik vindt het allemaal best, zelf kijk ik op een blues festival ook zelden een act helemaal van begin tot eind. En dat was vandaag al niet veel anders. Meestal begint het nog wel aardig, zoals bijvoorbeeld bij de Vibrotones. In het begin denk ik nog “Lekker, die galmende gitaar” maar na een half uur staat diezelfde gitaar nog steeds op dezelfde manier te galmen en wordt het langdradig. En dan is het fijn dat het mooi weer is en je buiten op je gemak in de zon kan gaan zitten wachten op de volgende act.

Ik heb vandaag veel leuke bands gezien maar niks dat ik genoeg de moeite waard vond om helemaal af te kijken en dan duurt zo’n dag toch best lang. Dat ik het helemaal nog tot en met de laatste act zou meemaken was ik al niet van plan maar Janiva Magness wilde ik toch per sé nog zien en dat zou volgens planning om 19:30 beginnen en het viel al niet tegen dat om 19:45 de band het podium op kwam. Wat wel tegen viel was dat de band vervolgens 10 minuten instrumentaal kon opwarmen alvorens de diva zelf het podium op kwam. Maar dat was dan ook wel het wachten waard want wat een geweldige stem heeft ze. Zelf vind ik het wel wat weg hebben van Susan Tedeschi maar die tapt muzikaal toch wat meer uit een rock – dan uit een blues vaatje. Maar wel een geweldig optreden. En gezien mijn staat van gaarheid ook een goeie afsluiting van een weekeinde Moulin Blues. Het was mooi geweest.

Hierbij nog wat foto’s:

https://picasaweb.google.com/gberkers59/20110507MoulinBlues?feat=directlink

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Moulin Blues 2011, dag twee

  1. Gerjan says:

    Gerard, je schrijft t presies goed, drank gaat hard in ospel.
    en dat is t grote nadeel van moulin blues. ben er een paar jaar terug geweest en had t idee dat die mensen daar 1 keer per jaar iets hebben en t de bedoeling is om zo snel mogelijk poepzat te worden. en dan vervolgens een lastig portret uit te hangen voor degene die wel voor de klank en niet voor den drank komen… 1 keer, daarna nooit meer moulin blues voor mij….
    vorig jaar naar tegelen geweest, is een heel ander blues feest. en daar voor t eerst los lonely boys gezien, kolere wat een spectaculaire show, bassen en gitaren bespelen met maar 1 hand aan de hals…. pasjes, quatre main op 1 gitaar, etc etc ge-wel-dig… had ze graag weer gezien maar overal behalve bij die boeren in ospel… drank maakt meer kapot dan je lief hebt, en niet alleen bij jezelf. ( maar daar weet je meer van dan ik, let op, is goed bedoelt) denk dat ik nog maar ff de dvd van LLB opzet om hun kunstje te bekijken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s