Bandjes, deel twee

Vorige week schreef ik een blogje onder de titel "Bandjes", zie http://millstreetblues.web-log.nl/mill_street_blues/2011/05/bandjes.html.

De strekking van het het verhaal was dat ik me rot voelde over een gebrek aan aandacht voor mij en en onze nieuwe band.

Zoals meestal nadat ik iets op papier gezet heb, gaat het denk process gewoon door. Een hele tijd gelden las ik in een interview met Martin Sheen over zijn zoon Charlie de kreet "Emotioneel kreupel". Dat zou dan een gevolg zijn van het feit dat emoties door het gebruik van drank en drugs niet de kans krijgen om aan de oppervlakte te komen.

Voor mij heel herkenbaar. Maar dan met als andere kant van het verhaal dat die emoties nu – na het wegtrekken van die deken die erover heen lag – vrij spel hebben. Alleen kan ik ze nog niet helemaal goed kanaliseren en het is ook maar de vraag of ik dat ooit leer en of het wel nodig is dat ik dat leer.

Maar dat, opgeteld bij de neiging die ik altijd al had om bang te zijn om niet begrepen te worden en zelfs vergeten te worden leidt dan tot zo'n reactie. Ik noem het maar even "emotionele puberteit", en dat zo rond m'n vijftigste.

Maar ik ben het inmiddels wel in een ander perspectief gaan zien. Mijn oude bandmaten zijn bezig om die band op de rails te houden en aandacht hebben voor die bassist van twee jaar geleden (want zo lang is het geleden, ik schrik er zelf een beetje van nu ik dit tit te typen) komt dan op het tweede plan. En waarschijnlijk verwacht ik wel iets wat ik niet kan en mag verwachten. Bovendien, ik ben zelf ook vaak genoeg in een situatie geweest dat niet ik maar iemand anders het ex-bandlid was, en als ik eerlijk ben dan ben ik daar ook niet altijd op een manier mee omgegaan waar ik achteraf heel erg trots op kon zijn.

Kortom, ik ben er wel zo ongeveer uit, ik heb er weer van geleerd en daar kan ik verderop nog veel plezier van beleven.


Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s